Blog

Kezdőlap Blog
Beosztáskészítés automatizálása

Beosztáskészítés automatizálása

Egy cég vezetésénél kötelező, hogy mindent automatizáljunk, amit csak lehet. Automatizáljuk a számlázást, a marketinget, a rendelések leadását és még sok mindent mást is. Miért nem jellemző ez a munkavállalók beosztásának megtervezésére is?

Munkaidő megtervezésének nehézségei

Nem hiszem, hogy be kellene mutatnom, hogy mennyi nehézséggel kerül szembe egy munkáltató, amikor a beosztottjainak munkaidejét tervezi. Van ahol az alkalmazott adja meg azokat az időpontokat, amikor ő épp ráér, vagy csak egyszerűen szabadságra szeretne menni, így kell valaki a helyére. Mindemellett be kell tartani a munkaügyi szabályokat, figyelni kell a havi óraszámra, munkaidőkeretre, a munkavállalók egyedi igényeikre, és még sorolhatnám. Arról már ne is beszéljünk, hogy mekkora munka, ha egy váratlan esemény miatt borul az elkészített beosztás.

Bízzam a számítógépre a beosztás elkészítését?

Sokan szkeptikusak azzal kapcsolatban, hogy képes-e egy algoritmus olyan beosztást készíteni, ami ennyi tényezőnek és egyedi igénynek megfelel, anélkül, hogy manuális beavatkozást igényelne. Sokszor egy hús-vér ember számára is komoly kihívást jelent a beosztás készítés, mégis miért bíznánk számítógépre egy ennyi változós problémát?

A megoldás abban rejlik, hogy minden változót, minden igényt be tudjunk állítani a rendszerben. Tökéletes beosztás az, ami mindezeknek megfelel.

Mik is ezek a szabályok, igények, amiket figyelembe kell venni:

  • Műszakokhoz tartozó munkaerőigény
  • Munkaügyi szabályok
  • Szabadságok, távollétek
  • Munkavállalói jelentkezések
  • Havi óraszám, munkaidőkeret
  • Munkavállalók jellemzői, igényei

Ha pontosan beállítjuk az igényeinket, és mindezekre figyelünk, akkor bizony tudunk tökéletes beosztást generálni néhány másodperc alatt.

 

A Beosztásom rendszer mindenre képes, ami egy tökéletes beosztás automatikus elkészítéséhez szükséges. Számtalan vállalkozást megvizsgálva egy olyan univerzális megoldást fejlesztettünk, amely bármelyik cég számára megspórolhatja a munkaidő tervezésére szánt időt.

Nem hiszed? Próbáld ki!


Scroll to top